Matlamat merupakan arah tuju yang ingin dicapai tetapi ia bukanlah yang terakhir untuk dikecapi. jangan sesekali berputus asa selagi matlamat itu tak tercapai sepenuhnya dan jangan cepat atau mudah mengalah.

Saturday, December 14, 2013


  1. Kejayaan tidak datang dari kemampuan fizikal atau otak, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah. 

  2. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan. 

  3. Berusahalah walaupun ianya pahit untuk ditelan demi sebuah kejayaan. Ingatlah! sesiapa yang tak pernah merasai kepahitan tak dapat mengenal erti kemanisan. 

  4. Orang yang gagal sentiasa menganggap ujian itu batu penghalang bagi dirinya tetapi orang yang berjaya akan menganggap ujian itu sebagai batu loncatan untuk menempah kejayaan. 

  5. Jika kamu ingin terus berjaya, jangan hanya memandang ke anak tangga tetapi belajarlah untuk menaiki anak tangga tersebut. Kejayaan pasti akan kamu kecapi. 

  6. Cara mendapat kek kejayaan. Mula-mula masukkan usaha dan kesabaran, pukul semangat hingga kental, gaul hingga keluar doa, campurkan keimanan, tanggungjawab dan akhlak mulia. Masukkan adunan dalam mangkuk timbang rasa. Hiasi dengan senyuman dan bakar dengan tenaga yang ada. 

  7. Kecemerlangan adalah hasil daripada sikap yang ingin sentiasa melakukan yang terbaik. 

  8. Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They make mistakes, but they don’t quit to be the best.. 

  9. Kejayaan yang semanis madu itu lahirnya dari usaha sepahit hempedu.

  10. Kejayaan tidak lahir secara kebetulan tetapi lahir melalui matlamat yang jelas, perancangan yang matang, usaha yang keras, keyakinan dan kegigihan penuh kejujuran dan kesabaran. 

  Disediakan Oleh : Mohd Daharudin bin Haji Daud
  Saturday, December 14, 2013   Posted by anjangdahar in with No comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Link Popular

  Blogger Kedah FA Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

  Search